Η Σία Αναγνωστοπούλου για τον διορισμό 1750 περίπου αποκλεισμένους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής λόγω μη-καταβολής του παράβολου των 3 ευρώ

αναγνωσστοπουλου

Η Σία Αναγνωστοπούλου για τον διορισμό …. στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Ετήσιων Εκθέσεων, ετών 2017 και 2018, του ΑΣΕΠ.

 

Η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Ετήσιων Εκθέσεων, ετών 2017 και 2018, του ΑΣΕΠ, σήμερα Τρίτη 10.12 τοποθετήθηκε κάνοντας ερώτημα προς τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ σχετικά με τους 1750 περίπου αποκλεισμένους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής λόγω μη-καταβολής του παράβολου των 3 ευρώ, οι οποίοι όχι μόνον θα αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά θα χάσουν και τη δυνατότητα να προσληφθούν ως αναπληρωτές την επόμενη τριετία.

Σε απάντησή του ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, υπογράμμισε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία «θα λυθούν τα χέρια του ΑΣΕΠ». Είπε χαρακτηριστικά «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», εννοώντας προφανώς ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να ρυθμίσει το πρόβλημα που αδικεί τόσους/ες εκπαιδευτικούς.

Η απάντηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τοποθέτηση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζαχαράκη, που προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της και να μεταθέσει το πρόβλημα στο ΑΣΕΠ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσουμε για νομοθετική διάταξη άμεσα, ακόμα και με τροπολογία τις επόμενες μέρες.

/ Βουλευτές Αχαΐας