Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη Υγεία

συριζα αχαια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, παραβρέθηκε στη σύσκεψη φορέων με αντιπροσωπεία του στην οποία συμμετείχαν, ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας, Ριζούλης Ανδρέας, το μέλος της ΝΕ και ο γιατρός του Νοσοκομείου Τάκης Γεωργακόπουλος, ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Κωστακιώτης Δημήτρης και οι συνεργάτες την βουλευτών Αχαΐας Σιας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου οι οποίοι μετέφεραν χαιρετισμό και συμπαράσταση των βουλευτών στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ο Τάκης Γεωργακόπουλος και ο Δημήτρης Κωστακιώτης με την εμπειρία τους ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους για ζητήματα λειτουργίας και υποστελέχωσης των εργαζομένων, καθώς και για την αναγκαιότητα επέκτασης των δομών του νοσοκομείου, που έχουν προγραμματιστεί από το 2007, τόσο σε κτηριακές εγκαταστάσεις όσο και σε προσωπικό.

Ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας ανέφερε πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είδαν την εποχή της πανδημίας δισεκατομμύρια να κατευθύνονται εκτός ΕΣΥ και ενώ θα έπρεπε η πολιτεία να είχε ως προτεραιότητα την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αυτό δεν έγινε ούτε στο ελάχιστο.

Αντίθετα τα νοσοκομεία στο σύνολό τους αποδυναμώθηκαν σε προσωπικό και η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την απόδοση μέρους των λειτουργιών τους (χειρουργεία κλπ) σε ιδιώτες.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες αποκλείονται από τους ιδιώτες γιατρούς και οδηγούνται στο ΕΣΥ χωρίς καμιά μέριμνα για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα ήδη υποβαθμισμένα νοσοκομεία. Επίσης με τη μέθοδο της υποβάθμισης, δομές να οδηγούνται σε κλείσιμο.

Η μόνη λύση είναι η αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας, η αύξηση του μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού και των υπόλοιπων εργαζομένων και η προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το συμπέρασμα είναι πως η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά τη Υγεία.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

————————————————————————————

ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας
Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γούναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα
Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 220600
FB: Συριζα Αχαίας