Η Κυβέρνηση παραχωρεί οριστικά το Θαλάσσιο Μέτωπο στους πολίτες της Πάτρας.

2635528

Σήμερα το βράδυ ψηφίζεται από την Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στον Δήμο Πατρέων.

Οι μακρόχρονοι αγώνες του λαού της Πάτρας δικαιώνονται.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα γίνεται πράξη, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της πόλης μας για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στους πολίτες της.

Το θαλάσσιο μέτωπο παραδίδεται οριστικά στην πόλη, άνευ τιμήματος, για 99 χρόνια, ενώ παράλληλα δίνεται μια προθεσμία 5 ετών στον Δήμο για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες σχετικά με τη νομιμοποίηση των κτιρίων που υπάρχουν εντός του παραχωρούμενου χώρου.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όχι μόνο δεν κοροϊδεύει, αλλά ικανοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δίκαια αιτήματα, σεβόμενη τις πολύχρονες προσπάθειες και τους αγώνες των πολιτών.

Στο χέρι της πόλης, του δήμου και των φορέων της βρίσκεται πλέον η δυνατότητα αξιοποίησης, με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των Πατρινών.

Αναμένουμε από την δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα ένα γόνιμο διάλογο με τους φορείς της πόλης, που θα οδηγήσει σε συναποφάσεις για την βέλτιστη δυνατή λύση αξιοποίησης.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ