Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη όσα συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία.

delacroix45-ναυάγιο

Γρηγόρης Μαρκέτος: Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη όσα συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία.

Κανείς και καμιά δεν έχει διάθεση να εκμεταλλευτεί πολιτικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς, γιατί το πεδίο της Υγείας είναι και πρέπει να είναι εκτός πολιτικών ανταγωνισμών, όπως άλλωστε αποδεικνύει καθημερινά με τις τοποθετήσεις του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

Δυστυχώς η δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση  κάθε μέρα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε  την Πάτρα ο νέος υπουργός Υγείας  Πλεύρης και εγκαινίασε ιατρεία στο πρώην ΙΚΑ στην Γούναρη ένα κτήριο που υπάρχει εκεί και 65 χρόνια! Τα ιατρεία υπήρχαν, το κτήριο υπήρχε, το μόνο καινούργιο τελικά,  ήταν το πρόσωπο του κυρίου υπουργού που όμως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει στην πολιτική!  Αντιπροσωπεύει τους κομματάρχες της δεκαετίας του 1950 και του 1960.

Όταν τελείωσε με τα εγκαίνια δεν συνέχισε με επισκέψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα όπως όλοι περιμέναμε, Πανεπιστημιακό  Άγιος Ανδρέας  Καραμανδάνειο  Αίγιο. Αντίθετα μετατράπηκε σε υπουργό Αθλητισμού και επισκέφτηκε αθλητικές εγκαταστάσεις!!!

Την προηγούμενη εβδομάδα  η κυβερνητική πλειοψηφία με το  ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν την κατάργηση από 1ης Γενάρη 2022 του δικαιώματος των ανασφάλιστων να συνταγογραφούν  φάρμακα σε ιδιώτες γιατρούς που είχε καθιερώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει αυτό για ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως οι ανάπηροι, που θα υποχρεούνται να επισκέπτονται πλέον αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες δομές για μια απλή συνταγογράφιση , ενώ συγχρόνως χτυπάει τoν ιδιωτικό τομέα ιατρικής αφού αποκλείει τους ανασφάλιστους από το δικαίωμα επίσκεψης σε αυτόν.

Χθες με τρόμο διαβάσαμε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε εδώ και 7 μήνες ότι η θνητότητα αυξάνει κατά 90%  όταν οι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται  εκτός ΜΕΘ και όμως πριν δύο ακριβώς εβδομάδες ισχυριζόταν στη Βουλή ότι δεν έχει στοιχεία γι’ αυτό!

Οι δαπάνες  για τα δημόσια νοσοκομεία στον προϋπολογισμό του 2022, είναι κατά 280 εκατομμύρια λιγότερες. Με λίγα λόγια τα κονδύλια που διατίθενται υπολείπονται των αναγκών. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Ακόμα και το ποσοστό δαπανών για την υγεία που η ίδια η κυβέρνηση ανακοινώνει, είναι 6,3% του ΑΕΠ και είναι σαφώς μικρότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Η συμπεριληπτική πολύχρωμη ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά ζητάει το αυτονόητο και συγχρόνως υπόσχεται το αυτονόητο:

ΑΠΟΛΥΤΗ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ  ΟΤΑΝ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΔΟΜΕΣ  ΥΓΕΙΑΣ

 

*Ο Γρηγόρης  Μαρκέτος είναι Παιδίατρος- Διευθυντής ΕΣΥ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΠΗΓΗ: https://ygeianet.gr/grigoris-marketos-i-koini-gnomi-parakolouthei-ekplikti-osa-symvainoun-sti-dimosia-ygeia/?fbclid=IwAR29Lxq-8gT1HN7bE0U1YDVTfdAWeoE3uSXZiSxF1k4pnX5ZfwnQoKD3kTU

/ Συνεντεύξεις