Η καταστροφολογία τέλειωσε, σχόλιο του Αν. Ριζούλη για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές.

ριζουλης

Η καταστροφολογία τέλειωσε. Οι μικρομεσαίοι πληρώνουν σημαντικά λιγότερα σε εισφορές.  Το ίδιο θα συμβεί και στην άμεση φορολογία.

Για όσους κόπτονται για αυτούς που έχουν ηψηλά εισοδήματα πάνω από 30.000€, να υπενθυμίσουμε πως στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες η φορολογία μόνο ξεπερνά το 40%. Δυστυχώς αριστεροί και δεξιοί σαν μέτρο σύγκρισης λαμβάνουν τις βαλκανικές και άλλες χώρες, όπου δεν υπάρχει μικρομεσαία τάξη και οι οποίες χαμηλές φορολογίες έχουν να κάνουν με εξωτερικούς επενδυτές ώστε να τις προτιμούν, μέτρο που στην πραγματικότητα δεν έχει αποδώσει.

Ας μας πουν λοιπόν τι είδους ανάπτυξη θέλουν και με προστασία για ποιους; Με το φορολογικό και το ασφαλιστικό στηρίζουμε τους μικρομεσαίους, και αυτό γίνεται καταβάλλοντας περισσότερα αυτοί που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες. Άλλωστε η φορολογική κλίμακα για αυτές τις παραπάνω κατηγορίες είναι από 22% έως 29%, που παραμένει υψηλό, αλλά μειωμένο από ότι πριν.

Το ίδιο, αλλά πιο έντονα,  ισχύει και για το ασφαλιστικό. Εκεί για να διασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα των μικρομεσαίων, πληρώνουν περισσότερα αυτοί που βγάζουν περισσότερα.

Ανδρέας Ριζούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας