Η επιλογή Αντωνίου για τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ

Μάρκου

ΘΕΜΑ: Η επιλογή Αντωνίου για τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ

 

Ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ, κ. Αντωνίου, δεν είναι άγνωστος στο χώρο της Εκπαίδευσης. Αρίστευσε στην αναστάτωση και τη διάλυση της Παιδείας κατά την περίοδο των μνημονίων και για το λόγο αυτό ανταμείφθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και προτάθηκε για Προέδρος στο ΙΕΠ.

Ο ρόλος του Προέδρου ενός κατεξοχήν επιστημονικού θεσμού, όπως είναι αυτός του ΙΕΠ, που σκοπό έχει να εισηγείται τις κατευθυντήριες γραμμές στη Δημόσια Εκπαίδευση, τη βελτίωση του περιεχομένου και την ποιοτική αναβάθμισή της, ανατέθηκε στο «κατάλληλο» πρόσωπο. Υπ’ αυτήν την έννοια και μόνον οφείλω να δηλώσω ότι, όσο κι αν έχουν δίκιο, κακώς διαμαρτύρονται η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ ότι ο κ. Αντωνίου είναι ακατάλληλος για το ρόλο που του επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Φυσικά, ο κ. Αντωνίου θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι και πριν αναλάβει καθήκοντα βρίσκεται εκτός γραμμής, άλλως εκτός τόπου και χρόνου, διότι ο ίδιος δήλωσε ότι επιθυμεί να γυρίσει το ρολόι της Εκπαίδευσης πίσω στο 2014, ενώ η Κυβέρνηση ήδη μας μετέφερε με όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες στο 1973.

Αυτό που με βεβαιότητα δεν χρειαζόταν να κάνει, είναι η απόπειρα εξαπάτησης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, δηλαδή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας στο βιογραφικό του ότι υπήρξε συνεργάτης του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ επί της ουσίας υπήρξε ένας απλός εκπαιδευόμενος σε αυτό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις. Όλοι ξέρουμε ότι στη θέση αυτή δεν επελέγη για τα ακαδημαϊκά προσόντα του, αλλά για τις καταστροφικές πολιτικές απόψεις του, δεδομένου ότι πρόκειται για μια στενά κομματική επιλογή, που υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, για τα παιδιά, τις οικογένειες, για το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση.

/ Βουλευτές Αχαΐας