Η Αν. Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου δέχθηκε στο γραφείο της μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

55445041_413429379204353_544097989044469760_n

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου δέχθηκε στο γραφείο της, σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, Γάλλους βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Στην γαλλική αντιπροσωπεία μετείχαν οι βουλευτές Sabine Thillaye, πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας, Liliana Tanguy, αντιπρόεδρος, André Chassaigne, γραμματέας, Marietta Karamanli, γραμματέας και Pierre-Henri Dumont, μέλος.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ειδικότερα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδος αναφορικά με το BREXIT, την μετανάστευση και την διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, δίδοντας έμφαση στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, σε συνέχεια και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως, μεταξύ άλλων, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και η εμβάθυνση της ΟΝΕ, ενώ υπογράμμισε την σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

/ Βουλευτές Αχαΐας