Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου απαντά στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη

SYMP4850

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου απαντά στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας για τη συνοριακή διάβαση Πρεσπών.

Ακολουθεί η δήλωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών:

 

«Η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών, την οποία ανταποδίδω, αποδεικνύει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις τοπικές κοινωνίες, για την ελληνική κοινωνία εν γένει.

 

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει εκτός των άλλων έμπρακτα οικονομικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα. Από τη μεριά μου, διαβεβαιώνω τον Δήμαρχο και την τοπική κοινωνία ότι η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, αρκετά πριν από το Πάσχα. Επίσης, θα υπογραφεί άμεσα και η συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία.

 

Πέρα από τις κραυγές που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση, το εθνικό συμφέρον το αντιλαμβάνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους οποίους η φιλία και η οικονομική συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς προάγει τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη, επομένως την οικονομική ευημερία».

/ Βουλευτές Αχαΐας