Η ένοχη σιωπή του κ. Αυγενάκη για τις παρατυπίες στις επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Μαρκου

Την εποχή που ο αθλητισμός μαστίζεται από πολλά και σημαντικά προβλήματα, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, αντί να ασχολείται, ως οφείλει, με την προσπάθεια επίλυσής τους και όχι να προσθέτει νέα, έχει αναλώσει τις δυνάμεις του στην προσπάθειά του να ελέγξει και να χειραγωγήσει ομοσπονδίες και σωματεία.

Τελευταίο του κατόρθωμα είναι οι επικείμενες εκλογές στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Αυγενάκης προωθεί τον εκλεκτό του κ. Νίκο Προβιά και έτσι συναινεί σε μια σοβαρή παρατυπία, που αφορά στη συμμετοχή του εν λόγω ως υποψήφιου για την προεδρία της Ε.Γ.Ο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η υποψηφιότητα του κ. Νίκου Προβιά, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού που φέρεται να υποστηρίζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είναι παράνομη, όπως παράνομη είναι η μέχρι τώρα  προεδρία του στο σωματείο Ο.Κ.Α. Αρκάδι, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις του νόμου 2725/99, ο κ. Προβιάς κατά το χρόνο εκλογής του, τον Ιούλιο του 2020, δεν είχε δικαίωμα εκλογής, καθώς τότε διατελούσε πρόεδρος κριτών της Ομοσπονδίας. Προκειμένου τώρα να εμφανίσει ως νομότυπη  την υποψηφιότητά του ο κ. Προβιάς κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές της ΕΓΟ ως μέλος του ΔΣ Απολλώνια Χανίων!

Τώρα πλέον εμφανίζεται και η φωτογραφία του ενδιαφερόμενου για τον οποίο ο κ. Αυγενάκης τροποποίησε το νόμο με αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να είναι κριτής σε αγώνα στον οποίο αγωνίζεται το σωματείο του οποίου προΐσταται!

Ο κ. Αυγενάκης θα μείνει στην ιστορία του Αθλητισμού ως ο Υφυπουργός που ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του γράφοντας, σβήνοντας και ξαναγράφοντας στο γόνατο τροπολογίες, με τις οποίες παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες και παραβιάζει με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Θα μείνει όμως  στην ιστορία του Αθλητισμού και ως ο Υφυπουργός που δίχασε την Αθλητική Οικογένεια, σιωπώντας σε εξόφθαλμες παρατυπίες, προκειμένου να χειραγωγήσει τις επερχόμενες εκλογές και να εγκαταστήσει διοικήσεις με τους αρεστούς του στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, απαξιώνοντας τόσο τον Επαγγελματικό όσο και τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό.

Με εκτίμηση

 Ο βουλευτής

Κώστας Μάρκου  

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα

Τηλ:   2610313501 

/ Βουλευτές Αχαΐας