Η έκπτωτη στάση της ΝΔ

91006678_2841494702635774_7564437323887149056_o

Η έκπτωτη στάση της ΝΔ

Η χώρα μας τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο «μάτι» του COVID-19. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας είναι υποστελεχομένα και λείπουν για το υγειονομικό προσωπικό τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κλπ). Οι «πληγές» που έχουν ανοίξει στους αγρότες και τους επαγγελματίες, η ΝΔ φαίνεται να μην μπορεί αν τις επουλώσει.
Οι πληθώρες και κάθε άλλο άριστες επιλογές των Υπουργών της ΝΔ δεν σταματούν ούτε τώρα. Εχθές 27 Μαρτίου με απόφασή του, ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής διέλυσε όλες τις εργολαβίες ακόμα και εκείνες που λειτουργούσαν κανονικά. Δηλαδή εκεί που το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη.
Με δηλώσεις τους στελέχη της ΝΔ ανέφεραν, ότι για να υπάρξει η όποια αλλαγή, θα πρέπει να είναι σύμφωνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να απαντήσουν λοιπόν.
Με αυτή την μονομερή κίνηση του Υπουργού Υποδομών εγείρονται μείζονα ερωτήματα. Τι θα συμβεί, αν οι ανάδοχες εταιρείες ασκήσουν τα νόμιμα και έννομα συμφέροντά τους και προχωρήσουν με προσφυγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, αφού οι συμβάσεις λύονται μονομερώς; Ας απαντήσουν ακόμα στο ερώτημα τα στελέχη της ΝΔ επιδιώκουν την απένταξη του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος και να χαθεί οριστικά η χρηματοδότηση 293 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
Με την πλέον τιμωρητική στάση της, η ΝΔ, δείχνει εμφανώς τις διαθέσεις της. Ένα έργο πνοής που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε, να προχωρήσει με μεγάλες εκπτώσεις και χωρίς διόδια, τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε και τις αποζημιώσεις των εργολάβων αλλά και τα διόδια αν τυχόν και προχωρήσει ο δρόμος.
Καλούμε κάθε νέα και νέο να συμπαραταχθεί μαζί μας στα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας.
Δρόμος εδώ και τώρα!
Καμία ανοχή σε άλλη καθυστέρηση του αυτοκινητόδρομου.

Οι Οργανώσεις Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και Αχαΐας

/ Ανακοινώσεις