Ευρεία σύσκεψη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για τη μη κατάργηση της Νομικής Σχολής.

66903474_580581565806280_1645980395818188800_n

Στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ευρεία σύσκεψη υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Πατρέων και όλων σχεδόν των φορέων της πόλης (ΤΕΕ, Επιμελητήριο Αχαΐας, Ομοσπονδία επιχειρηματικών και εμπορικών συλλόγων Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Συμβολαιογράφων), βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων και πολιτών της Πάτρας.

Σε αυτή τη σύσκεψη διατρανώθηκε η αντίθεση στην αυταρχική απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, για την κατάργηση της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς καμία διαβούλευση με το Πανεπιστήμιο και τους φορείς της περιοχής.

Από τα κόμματα που τάχθησαν κατά της κατάργησης της Νομικής ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ (η βουλευτής Αχαΐας κ. Σία Αναγνωστοπούλου η οποία εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος και βουλευτή Αχαΐας κ. Τσίπρα), το ΚΙΝΑΛ (εκπροσωπήθηκε από τον κ. Σκανδάμη), το ΜΕΡΑ 25 (εκπροσωπήθηκε από την κ. Ντάλλη) και τα οποία διακήρυξαν τη συμπαράστασή τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών και δεσμευτήκαν ότι θα αγωνιστούν στο πλευρό του Πανεπιστημίου και των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για την άρση της απόφασης της Υπουργού Παιδείας.

Μοναδική παραφωνία η Νέα Δημοκρατία που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μαζαράκη, της οποίας η θέση ήταν και υπέρ και κατά της κατάργησης, σε αντίθεση με τον εκπρόσωπο του νέου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη, ο οποίος τάχθηκε σαφώς κατά της απόφασης της κ. Κεραμέως.

Η συνέλευση θα εκδώσει συλλογικό ψήφισμα.

Ελπίζουμε ότι η Υπουργός θα επανεξετάσει την απόφασή της. Σε κάθε περίπτωση η πόλη των Πατρών είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει μία κατάκτηση που διεκδικούσε από το 1998 και η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2019.

 

 

 

 

.        Σία Αναγνωστοπούλου

 Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 273216

Email: [email protected]

/ Βουλευτές Αχαΐας