Ερώτηση προς τον Υπουργό Προ.Πο. για το θέμα της μετεγκατάστασης Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας και λοιπά συναφή

βουλευτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστας Μάρκου και κ. Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, για το θέμα της μετεγκατάστασης Αστυνομικού Μεγάρου Πάτρας και λοιπά συναφή. Πιο συγκεκριμένα:

Αρχικά, έγινε στον κ.  Υπουργό έντονη υπόμνηση των δημοσίων δεσμεύσεών του, κατά την επίσκεψή του, τη 13η Ιουνίου 2020 στην Πάτρα, σχετικά με την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Μεγάρου, οι οποίες είχαν δημιουργήσει βάσιμες ελπίδες στο σύνολο των Αστυνομικών και εργαζομένων για το αυτονόητο, δηλ τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών και διαβίωσης των κρατουμένων.  Επειδή, το μόνο που έχει εισπράξει ο λαός της Πάτρας είναι η σιωπή, ρωτήθηκε ο Υπουργός εάν έχει κατατεθεί αίτηση έκδοσης οικοδομικής αδείας αλλά και για τις ακριβείς ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί.

Ακόμη, ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό να ενημερώσει για την πρόοδο των ενεργειών υλοποίησης της υπόσχεσης για αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, που προ έτους δόθηκε από τη  Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής και ρωτήθηκε εάν θα διατηρηθούν στις θέσεις τους οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί, ο μεν πρώτος για τη θέση του Διευθυντή του ΚΚ Αγ. Στεφάνου, παρά το ότι εκκρεμεί υπόθεσή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ο δε δεύτερος για τη θέση του Αρχιφύλακα, ενώ και πάλι εκκρεμεί η υπόθεσή του στο Πειθαρχικό. Ζήτησαν να απαντηθεί εάν θα διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για το ζήτημα, αν και είναι βέβαια γνωστό ότι ο ελληνικός λαός ακόμη αναμένει από τον κ. Χρυσοχοϊδη τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Αλιβιζάτου, που είναι απολύτως συναφές…

Ο  κ. Μάρκου και η κ. Αναγνωστοπούλου τέλος, αφουγκραζόμενοι την έκδηλη πλέον ανησυχία όλων για  τον κίνδυνο διασποράς του ιού στο Σώμα της Αστυνομίας, ρώτησαν τον Υπουργό, εάν και πόσοι διαγνωστικοί έλεγχοι διεξήχθησαν στους Αστυνομικούς κατά την επιστροφή τους από την καλοκαιρινή άδειά, εάν γενικότερα διεξάγονται προληπτικά τεστ στο Σώμα, εάν θα ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι παίρνουν τις επικίνδυνες αποφάσεις μεταγωγής κρατουμένων από αστυνομικούς υπαλλήλους εν μέσω COVID, εάν θα ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης των ΚΚ και τέλος εάν θα παραταθεί η παραμονή βαθμοφόρων αστυνομικών υπαλλήλων στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης ΚΚ.

/ Βουλευτές Αχαΐας