Ερώτηση  με θέμα την αναπροσαρμογή της Τιμολογιακής Πολιτικής των ΕΛΤΑ.

Μάρκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   9 Ιουλίου 2020

Θέμα:  Δελτίο τύπου του Βουλευτή Κώστα Μάρκου, σχετικά  με ερώτηση  που  κατέθεσε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την αναπροσαρμογή της Τιμολογιακής Πολιτικής των ΕΛΤΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Κώστας Μάρκου κατέθεσε ερώτηση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα την αναπροσαρμογή της Τιμολογιακής Πολιτικής των ΕΛΤΑ. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής, η οποία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου και τις ανακοινώσεις των ΕΛΤΑ, δήθεν προσφέρει επιπλέον όφελος για τους πελάτες. Όμως, μια προσεκτική μελέτη αυτής αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι τελικά έχουν μεσολαβήσει μεγάλες αυξήσεις στα ταχυδρομικά τέλη, σε αντίθεση με τα όσα η Κυβέρνηση της ΝΔ  ευαγγελίζεται.

Με δεδομένο ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσφέρουν υπηρεσίες, εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, με προεκτάσεις στον πολιτισμό, τα γράμματα και την ενημέρωση, εξαιτίας της ανάγκης κυκλοφορίας βιβλίων και εντύπων, λογοτεχνικών, επιστημονικών, εβδομαδιαίων, δεκαπενθήμερων και μηνιαίων εφημερίδων, των οποίων το κόστος αποστολής είναι πολύ μεγαλύτερο από την αξία τους, ο κ. Μάρκου απηύθυνε στον αρμόδιο Υπουργό ερωτήματα σχετικά με την πρόσφατη αναδιαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής από τα ΕΛΤΑ, κάνοντας μάλιστα  ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική διάσταση, που υπηρετούν και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα τελευταία 186 χρόνια σε όλη την επικράτεια.

/ Βουλευτές Αχαΐας