Ερωτήσεις- Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων(ΑΚΕ) που κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού και Αθλητισμού

αναγνωστοπουλου

Μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής  πλειοψηφίας στις 8/9/2022 εγκρίθηκε από τη Βουλή, η κατάπτυστη συμφωνία για τον δήθεν επαναπατρισμό 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων.  Μια λεόντειος συμφωνία που ΄΄διαπραγματευόταν‘’ επί δύο χρόνια η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη, με τον δισεκατομμυριούχο «συλλέκτη» Λέοναρντ Στερν . Συμφωνία που στην πραγματικότητα εκχωρούσε στα ιδιωτικά συμφέροντα, ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είχαμε επιφυλαχθεί ότι θα χρησιμοποιήσουμε όσα  εργαλεία μας παρέχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, για να ξεσκεπάσουμε  όλες τις σκοτεινές πτυχές και διαδικασίες αυτής της ανεπίτρεπτης σύμβασης που νομιμοποίησαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και κύρωσε εν τέλει η Βουλή. Καταθέσαμε σήμερα δύο Ερωτήσεις-Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων προς την Υπουργό πολιτισμού και  τον Υπουργό Οικονομίας με θέματα: 

«Συγκάλυψη και νομιμοποίηση αρχαιοκαπηλικής δραστηριότητας από την Υπουργό Πολιτισμού;» και  

«Η κυβέρνηση αποκρύπτει την ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και τη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος από την παράνομη νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλικής «Συλλογής Στερν» » 

και περιμένουμε όλες τις απαντήσεις και τις ενέργειες τους στα θέματα που θέσαμε. 

/ Βουλευτές Αχαΐας