“Ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός, διαφορετικά παρανομεί»

αναγνωστοπουλου

 

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με το δείπνο που οργανώθηκε για το πρωθυπουργικό ζεύγος και άλλους ‘’επιφανείς’’ συνδαιτυμόνες ,σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, στο Δεσποτικό Αντιπάρου.

Εν μέσω μιας βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής ύφεσης και ενός νέου κύματος πανδημίας που είναι ante portas, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί με κάθε τρόπο να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.  Δεν είναι μόνο η απουσία ενσυναίσθησης για όσα βιώνουν οι πολίτες της χώρας, είναι κυρίως η βίαιη αλλαγή της αισθητικής που κυριαρχεί στον δημόσιο χώρο.  Η επιδεικτική ασέβεια προς την ιστορία και τα μνημεία του τόπου,  δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά, ιδίως όταν προέρχονται από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εκτός από εύλογα είναι και αμείλικτα.  Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι ο «ανέμελος» κ. Μητσοτάκης και όλη η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρούν ότι η χώρα και οι αρχαιολογικοί της χώροι τους ανήκουν προς πάσα χρήση, νόμιμη η μη.

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες και πειστικές. Άραγε, από πότε  οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρονται για ιδιωτικά δείπνα του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του με υψηλούς παρευρισκόμενους; Ποιος είναι ο ρόλος του  ΥΠΠΟΑ σε αυτή την πρωτοφανή ιδιωτική εκδήλωση. Οφείλει να ενημερώσει αν είχε ζητηθεί και αν δόθηκε τελικά άδεια. Διαφορετικά είναι σα να ξαναγυρνάμε στο 19ο αιώνα όπου ακόμα και στο εσωτερικό του Παρθενώνα γίνονταν δείπνα.

/ Βουλευτές Αχαΐας