Επιστολή 155 αναπληρωτών Θεατρολόγων 10 και πλέον ετών στη δημόσια Εκπαίδευση για τη σύσταση οργανικών θέσεων στην Α’βάθμια Εκπαίδευση για τους ΠΕ91 και για τις κοινές ειδικότητες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας (ισοκατανομή).

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή 155 αναπληρωτών Θεατρολόγων 10 και πλέον ετών στη δημόσια Εκπαίδευση για τη σύσταση οργανικών θέσεων στην Α’βάθμια Εκπαίδευση για τους ΠΕ91 και για τις κοινές ειδικότητες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας (ισοκατανομή).

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο για τη δημόσια Εκπαίδευση, όπου αναμένεται να ανοίξουν θέσεις διορισμού για όλους -θεωρητικά- τους κλάδους που σχετίζονται με τη Γενική Εκπαίδευση. Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην Α’βάθμια

Εκπαίδευση, το οποίο διδάσκεται στη συντριπτική πλειοψηφία από εκπαιδευτικούς ΠΕ 91.01 Θεατρολόγους των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών (ΑΕΙ) ανήκει στις “κοινές” ειδικότητες Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς ακόμη ωστόσο να έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις (Θεατρολόγοι, Εικαστικοί, Καθηγητές Γαλλικών και Γερμανικών και Πληροφορικής).

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς θεατρολόγους και να εντάξουν το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στην εκπαίδευση . Οι Θεατρολόγοι, οι οποίοι βρίσκονται στην Εκπαίδευση από επιλογή τιμώντας το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων μας, αναμένουν με αγωνία την αίσια έκβαση της κατανομής των οργανικών θέσεων, προσβλέποντας στην ισοκατανομή, στην κατ’ αναλογία και με δίκαιο τρόπο απορρόφηση εκπαιδευτικών από όλους τους κλάδους που προσφέρουν στο ελληνικό σχολείο.

/ Βουλευτές Αχαΐας