Επιστολή του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Πάτρας με την οποία ζητούν την άμεση αποδοχή των αιτημάτων τους

βουλευτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

23 Φεβρουαρίου 2021

 

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Πάτρας, μέσω της οποίας ζητούν την άμεση αποδοχή και υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

  1. Παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια ( μηδέν κόστος στον προϋπολογισμό ).
  2. Μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών στα 160€ με αναδρομική ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 και με διάρκεια 2 χρόνων.
  3. Αναδρομική ισχύ του επιδόματος διαβίωσης των 534€/Μήνα που δεν λειτούργησαν οι επιχειρήσεις μας.
  4. Διαμονή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τα Σχολικά  Κυλικεία κλείνουν σε λίγες μέρες ( 4 Μαρτίου ) ένα χρόνο χωρίς λειτουργία. Μαζί με την πανδημία, τις καταλήψεις Οκτωβρίου που έφεραν πολλούς ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων με 14 μέρες λειτουργίας όλη τη σχολική χρονιά, την καταστροφή των προμηθειών δύο φορές και το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες είναι έξω από την επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς την οικονομική ενίσχυση των 534€ έχουν οδηγήσει τον κλάδο στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής.

Τα αρμόδια Υπουργεία και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν τους μικρο-μεσαίους επιχειρηματίες, που δέχτηκαν όλες τις οικονομικές συνέπειες από τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που βιώνουν και να νιώσουν ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον καθώς επίσης και σιγουριά για την ύπαρξη των σχολικών κυλικείων.

/ Βουλευτές Αχαΐας