Επιστολή του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», με την οποία ζητούν Άμεση τροποποίηση του ΦΕΚ 4011 Β’/2020 και ένταξη όλων των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες.

αναγνωστοπουλου

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας καταθέτει η βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», με την οποία ζητούν άμεση τροποποίηση του ΦΕΚ 4011 Β’/2020 και ένταξη όλων των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες.

 

Μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 4011 Β΄/18.09.2020 διατηρείται ο αντιεπιστημονικός όρος αρρύθμιστος Σακχαρώδης Διαβήτης και τα ασαφή κριτήρια που τέθηκαν σε προηγούμενα ΦΕΚ. Με αυτό τον τρόπο είναι αδύνατο να ενταχθούν τα άτομα με Σακχαρώδη διαβήτη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, καθώς απαιτείται να συνυπάρχει και δεύτερη προϋπόθεση, δηλαδή μια ακόμη πάθηση από τις αναφερόμενες στο ΦΕΚ ή ηλικία άνω των 65 ετών.

 

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» ζητά την ένταξη όλων των ατόμων που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, ειδικότερα τώρα που είμαστε εν μέσω πανδημίας, στις ομάδες αυξημένου κινδύνου βάσει ιατρικής γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού και πρόβλεψη για λήψη μέτρων σε όσους συνοικούν με πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη.

/ Βουλευτές Αχαΐας