Επιστολή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (ΕΕΣΠ) με θέμα: «Αίτημα παράτασης για τη ρύθμιση των 72 δόσεων»

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών   κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με επιστολή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (ΕΕΣΠ) με θέμα: «Αίτημα παράτασης για τη ρύθμιση των 72 δόσεων».

Στις 31/12/2021 λήγει η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων για την αποπληρωμή των οφειλών που πάγωσαν κατά την περίοδο της πανδημίας καθώς και εκείνων που εν μέσω πανδημίας έχασαν τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχουν υποστεί βαρύ οικονομικό πλήγμα και ότι ακόμη συνεχίζουν να υφίστανται περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι απαγορευτικό για πολλές επιχειρήσεις να ενταχθούν άμεσα στο ευνοϊκό αυτό μέτρο και να εξυπηρετήσουν με συνέπεια την νέα ρύθμιση προς όφελος του δημοσίου και των ιδίων.

 

Για αυτούς τους λόγους ο ΕΕΣΠ ζητά την παράταση του μέτρου για την ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ούτως ώστε να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η υγειονομική κρίση. Επίσης αιτείται την μετάθεση κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και της υποχρέωσης καταβολής των υποχρεώσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή αλλά και την εξέταση της δυνατότητας μιας νέας συνολικής ρύθμισης παλαιών και νέων χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία με πολλές δόσεις για να δοθεί η δυνατότητα ένταξης σε αυτήν του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων.

Σε μια περίοδο που οι μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν με ουσιαστικά μέτρα τον εμπορικό κόσμο ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

/ Βουλευτές Αχαΐας