Επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου σχετικά με την απαξίωση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στις Τ.Κ. Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας με την οποία ζητά να παραμείνουν σε λειτουργία και τα δυο υποκαταστήματα.

βουλε

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου με την οποία ζητά να παραμείνουν σε λειτουργία και τα δυο υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στις Τ.Κ. Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας, που απειλούνται με «λουκέτο».

Τα δύο τοπικά γραφεία των ΕΛΤΑ, τόσο στην έδρα του Δήμου Ερυμάνθου στη Χαλανδρίτσα, όσο και στην Ερυμάνθεια που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Κοινότητες της Δ.Ε. Τριταίας  εξυπηρετούν χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, στην συντριπτική τους πλειονότητα, αγρότες και συνταξιούχοι. Η κατάργηση των τοπικών γραφείων που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στους δημότες Ερυμάνθου, καθώς οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας , με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση.

Παράλληλα, η απόφαση κατάργησης των δύο αυτών υποκαταστημάτων θα πλήξει ανεπανόρθωτα το κύρος του Οργανισμού προκαλώντας κλυδωνισμούς στην εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς είναι ενάντια στη θέληση της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την ψήφιση της περιβόητης «διάσωσης» των ΕΛΤΑ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι στην ουσία αποτελεί σχέδιο διάλυσης με τεράστιο κοινωνικό κόστος. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μια σειράς ενεργειών με στόχο την υποβάθμιση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η κυβέρνηση των «αρίστων»  αφήνει τα καταστήματα των ΕΛΤΑ με 1 διανομέα, απολύει συμβασιούχους, αλλάζει τον τρόπο διανομής, οδηγεί τους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ σε τιμωρητική εθελούσια έξοδο και σε κλείσιμο καταστημάτων στην Επικράτεια.

/ Βουλευτές Αχαΐας