Επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας με την οποία ζητά την ενίσχυση του αμπελοοινικού τομέα.

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας μέσω της οποίας ζητά την ενίσχυση του αμπελοοινικού τομέα καθώς, οι φετινές τιμές διάθεσης των σταφυλιών ήταν κατά 40% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα την οικονομική κρίση των καλλιεργητών.

Η καλλιέργεια της αμπέλου στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας αποτελεί κύρια καλλιέργεια και βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων της. Λόγω της πανδημίας του κορονοιού και των αρνητικών συνεπειών του στην κατανάλωση, ο αμπελοοινικός κλάδος βρίσκεται δυστυχώς σε ελεύθερη πτώση με καταστροφικές συνέπειες για τους παραγωγούς και την οικονομία γενικότερα.

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση οφείλουν να παρέμβουν στοχευμένα  υπέρ του αμπελοοινικού κλάδου που έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και να στηρίξουν τους πληγέντες παραγωγούς προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που βιώνουν.

/ Βουλευτές Αχαΐας