Επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας με την οποία ζητά να αρθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα οι απαραίτητες διαδικασίες για να λάβουν οι δικαιούχοι καλλιεργητές των επίσπορων καλλιεργειών Δυτικής Αχαΐας τις αποζημιώσεις τους.

βουλε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 2 Μαρτίου 2021

 Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας μέσω της οποίας ζητά να αρθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα οι απαραίτητες διαδικασίες για να λάβουν οι δικαιούχοι καλλιεργητές των επίσπορων καλλιεργειών Δυτικής Αχαΐας τις αποζημιώσεις τους.

Οι δικαιούχοι καλλιεργητές έχουν υποβάλει τις σχετικές τους δηλώσεις, εν τούτοις η σχετική πύλη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι σήμερα, επειδή ο ΕΛΓΑ δεν έχει αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ως εκ τούτου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ένας σημαντικός αριθμός καλλιεργητών να αποκλειστεί από τις αποζημιώσεις  που δικαιούνται, όχι με δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω γραφειοκρατικών αρρυθμιών και αγκυλώσεων τις διοίκησης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν τους καλλιεργητές που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που βιώνουν

/ Βουλευτές Αχαΐας