Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών

βουλε

Θέμα: «Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών».

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα  Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου 11 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ με αντικείμενο τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επιστολή αυτή η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και υποβάλλει τα αιτήματά της προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι σαφές ότι η ακρίβεια και η άνοδος του πληθωρισμού, που ταλανίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν εντείνει σε μεγάλο βαθμό την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Ιδίως δε των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διδάσκουν ακόμη και σε πέντε σχολεία εβδομαδιαίως και είναι υποχρεωμένοι να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε εβδομάδα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους  για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Για το λόγο αυτό το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε άμεση αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις, αλλά και να μεριμνήσει για την καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση.

      

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                         

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς την κ. Υπουργό Παιδείας

 

Θέμα: «Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ για τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών».

 

Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την Επιστολή της Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ σε σχέση με τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Με την επιστολή της αυτή, η Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ καταγγέλλει τη λογική του εκπαιδευτικού – «λάστιχο» που περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο με εντολή της Υπηρεσίας και απαιτεί:

  • Να μην υπηρετεί κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερες από δύο σχολικές μονάδες και να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης.
  • Να μην υποχρεώνεται ο εκπαιδευτικός να μετακινηθεί από το ένα σχολείο στο άλλο εντός της ίδιας ημέρας. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί, να προβλέπεται ικανός χρόνος για τη μετάβασή του από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη και η Υπηρεσία να αναγνωρίσει ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός βρίσκεται στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα σε υπηρεσία.
  • Την αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).
  • Την άμεση καταβολή των οδοιπορικών σε μηνιαία βάση και όχι δύο φορές τον χρόνο, όπως γίνεται σήμερα.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 30.11.2022

Οι βουλευτές που καταθέτουν

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Αλεξιάδης Τρύφων

Βαρδάκης Σωκράτης

Μάλαμα Κυριακή

Μωραΐτης Θάνος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Πούλου Παναγιού

Φίλης Νικόλαος

Χρηστίδου Ραλλία

/ Βουλευτές Αχαΐας