Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών με την οποία ζητούν να εξασφαλιστεί η ισχύς του μέτρου των αναστολών για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον.

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους  Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Περιφέρειας Πατρών με την οποία ζητούν να εξασφαλιστεί η ισχύς του μέτρου των αναστολών για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον.

Τους τελευταίους 15 μήνες, οι ξενοδόχοι όλης της χώρας, βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση. Η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας του απασχολούμενου προσωπικού και η ανάληψη της ευθύνης για την καταβολή των ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό μηχανισμό υπήρξε ένα ιδιαίτερα βοηθητικό μέτρο, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην υπάρξουν μαζικές απολύσεις. Καθώς η επανεκκίνηση του τουρισμού μετρά μόλις λίγο περισσότερο από ένα μήνα, με δεδομένο μάλιστα ότι η πληρότητα για το επόμενο διάστημα είναι μικρότερη του 40%, η παύση του μέτρου των αναστολών θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων ώστε να υπάρξει η αναγκαία ρευστότητα για τη διασφάλιση της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων και να αποτραπεί ένα ολέθριο κύμα απολύσεων.

/ Βουλευτές Αχαΐας