Επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) με θέμα την οριακή κατάσταση λειτουργίας του ΓΝ Αιγίου.

βουλευτες

 

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό και την Αναπληρώτρια Υπουργό  Υγείας   κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) με θέμα την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Οι πρόσφατες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοίκησης του ΓΝ Αιγίου, έφεραν στην επιφάνεια το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης και συνολικής υποβάθμισης του Νοσοκομείου, προκαλώντας ταυτόχρονα ανασφάλεια στους κατοίκους της Αιγιαλείας. Είναι προφανές πλέον ότι το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατό για να καλύψει επαρκώς όλες τις απαραίτητες ανάγκες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία έως και έκθεση των ασθενών σε κίνδυνο.

Η Ε.Ι.Ν.Α. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των γιατρών και εργαζομένων στο ΓΝ Αιγίου, καθώς και όλης της τοπικής Αιγιάλειας, κρούει για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΓΝ Αιγίου και καταθέτει μέσω της επιστολής τους μία σειρά από κομβικής σημασίας αιτήματα που πρέπει να ικανοποιηθούν, καθώς η κατάσταση πια στο ΓΝ Αιγίου κρίνεται οριακή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα με μόνιμο χαρακτήρα, ενταγμένα σε ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχέδιο ενίσχυσης, αλλιώς η μετατροπή του Νοσοκομείου Αιγίου σε Κέντρο Υγείας με λίγες δευτεροβάθμιες λειτουργίες είναι δεδομένη.

 

/ Βουλευτές Αχαΐας