Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Αύξηση του Κόστους E Pass Διοδίων της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με θέμα:« Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Αύξηση του Κόστους E Pass Διοδίων της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”».

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας, το κόστος αυξήθηκε το 2023 22 % σε σύγκριση με το 2022, 2,5 φορές παραπάνω από τον πληθωρισμό,  για όσους χρησιμοποιούν το e pass της γέφυρας καθημερινά , ουσιαστικά τους εργαζομένους. 

Οι εργαζόμενοι αιτούνται τη μείωση τουλάχιστον 60 % του κόστους διέλευσης για τη καθημερινή χρήση του e pass της γέφυρας. Αναλυτικότερα: χρησιμοποιώντας το e pass της γέφυρας σε 44 διελεύσεις το μήνα, 22 εργάσιμες ημέρες, το ατομικό μηνιαίο κόστος ανερχόταν στο ποσό των 242,56 ευρώ, δηλαδή 5,51 Ευρώ η διέλευση για το 2022 και τα προηγούμενα έτη. Από 01.01.2023 χρησιμοποιώντας το e pass της γέφυρας για 44 διελεύσεις το μήνα, 22 εργάσιμες ημέρες, το ατομικό μηνιαίο κόστος ανέρχεται  στο ποσό των 294,90 ευρώ, δηλαδή 6,70 η διέλευση . Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς είναι αδύνατη καθότι τα δρομολόγια είναι ελάχιστα καθώς επίσης υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται σε κυλιόμενο ωράριο.

Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης στη Γέφυρα είναι δυσβάσταχτη για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες σε μια περίοδο πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να λάβουν στοχευμένα μέτρα ώστε να μειωθούν  οι τιμές σε επίπεδα που να μην επιβαρύνουν υπέρμετρα το εισόδημα των εργαζομένων που μετακινούνται καθημερινά για να μεταβούν στην εργασία τους.

/ Βουλευτές Αχαΐας