Επικίνδυνες καταστάσεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

συριζα αχαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

Ως Οργάνωση Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αισθανόμαστε την ανάγκη να προειδοποιήσουμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και συγχρόνως να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πάτρας για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, η οποία δεν είναι η αρμόζουσα για τον νευραλγικό ρόλο που κατέχει.

Παραμένει ακόμα χωρίς διοικητή επί 6 μήνες, ενώ ο αναπληρωτής διοικητής αποφάσισε, αυθαίρετα, την αλλαγή δύο τομεαρχών της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας και στη θέση τους έβαλε άτομα χωρίς να προηγηθούν κρίσεις. Παρόμοιες ενέργειες χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, δημιουργούν εργασιακή αναταραχή και ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας. Με την απόφαση αυτή επιλέγεται να αντικατασταθούν έμπειρα και ικανά στελέχη κάτι το οποίο προφανώς θα έχει συνέπεια την εμφάνιση προβλημάτων που σε τελική ανάλυση θα υποστούν οι ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν διάφανες διαδικασίες όπως προβλέπεται άλλωστε και από την κείμενη νομοθεσία.

 Ζήτησαν μοριοδότηση και σεβασμό στο νομοθετικό πλαίσιο. Η Διοίκηση δεν ασκείται με τους αρεστούς αλλά με τους άξιους!

Στόχος όλων θα έπρεπε να είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολλαπλά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και όχι η ρουσφετολογική εξυπηρέτηση με κομματικά κριτήρια και η εκδικητική στάση απέναντι σε μη κομματικά αρεστούς.

Όλοι όσοι έχουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου ας σταματήσουν πλέον τις παράνομες ενέργειες και τα απαράδεκτα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων που εδώ και ένα χρόνο σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Η στάση καθενός και οι αποφάσεις του προσδιορίζουν το ειλικρινές ενδιαφέρον του και όχι τα παχιά λόγια και η επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ