Επείγουσα στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”

αναγνωστοπουλου

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ανάγκη επείγουσας στελέχωσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”.

Το αναισθησιολογικό τμήμα βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τραγική κατάσταση, αφού λόγω της συνταξιοδότησης των τριών εκ των τεσσάρων μόνιμων γιατρών, θα στελεχώνεται εφεξής από μία μόνο μόνιμη επιμελήτρια Β’.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι παρά τα έγκαιρα αιτήματα της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την έγκριση της προκήρυξης θέσης ιατρών, ειδικότητας   Αναισθησιολογίας από τον Αύγουστο του 2021 και τον Νοέμβριο του 2021 αλλά και τις πιέσεις της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, οι θέσεις των δύο συνταξιοδοτηθέντων ιατρών ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί.

Η παντελής παραμέληση των αναγκών του Νοσοκομείου από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο απειλούν άμεσα την λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στη μείωση των τακτικών χειρουργείων καθώς και σε πλημμελή – επισφαλή παιδο-αναισθησιολογική κάλυψη των εφημεριών. Το υπουργείο Υγείας πιστό στην κυβερνητική πολιτική της αποδυνάμωσης του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφαρμόζει την τακτική υποστελέχωσης και κατά συνέπεια υποβάθμισης του μοναδικού εκτός περιφέρειας Αττικής , παιδιατρικού νοσοκομείου.

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού ρωτά τον Υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προβεί σε άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων Αναισθησιολόγων με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο”. Επιπλέον θέτει το ερώτημα αν προτίθεται να προσλάβει Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή τους λειτουργία;

/ Βουλευτές Αχαΐας