Επαναχαρακτηρισμός των σχολείων της Κλειτορίας ως δυσπρόσιτα.

αναγνωσστοπουλου

4.1.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Επαναχαρακτηρισμός  των σχολείων της Κλειτορίας  ως δυσπρόσιτα.

 

Το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των κατοίκων της περιοχής της Κλειτορίας  Καλαβρύτων, για τον επαναχαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων, ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε μία περιοχή ορεινή και με αυξημένες δυσκολίες, η ομαλή λειτουργία των σχολείων εξαρτάται από εκπαιδευτικούς που αισθάνονται ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τους κόπους και την προσπάθειά τους. Ο χαρακτηρισμός μιας εκπαιδευτικής ενότητας ως δυσπρόσιτης εξασφαλίζει στους εκπαιδευτικούς το ελάχιστο πλαίσιο καλής επαγγελματικής σταδιοδρομίας και στην περιοχή ότι τα σχολεία της θα είναι ανοικτά και επαρκώς στελεχωμένα.

Η χώρα μας και ειδικά η περιοχή μας κινδυνεύει από το φαινόμενο της ερήμωσης της υπαίθρου. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση όλων των δημόσιων θεσμών σε αυτές τις περιοχές. Τα σχολεία συνιστούν για μας τον κατεξοχήν θεσμό εμπέδωσης της μέριμνας του κράτους για τις ορεινές περιοχές. Σε ό,τι αφορά ειδικά την περιοχή του δήμου Καλαβρύτων που αποτελεί τη συνείδηση του τόπου και της Ευρώπης για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

 

 

 

 

.        Σία Αναγνωστοπούλου

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 273216

Μητροπόλεως 1, Αθήνα

τηλ: 210 3247063, 2103709759 φαξ: 210 370 9760

Email: sia.anag@gmail.com

 

/ Βουλευτές Αχαΐας