Επίσκεψη της Αν. Υπουργού Εξωτερικών κ. Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βόρεια Μακεδονία

Anagnostopoulou-Zaev

Θέμα: Επίσκεψη της Αν. Υπουργού  Εξωτερικών κ. Σίας Αναγνωστοπούλου στη Βόρεια Μακεδονία – Υπογραφή με ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας Συμφωνίας Διάνοιξης συνοριακού περάσματος Πρεσπών

Συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διόδου Λαιμός -Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών, υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Η Σία Αναγνωστοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της συμφωνίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Ντιμιτρόφ, για τη συνεργασία και τη συζήτηση που είχαμε, να χαιρετίσω την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για διάνοιξη διόδου, μίας νέας διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, στην περιοχή Λαιμός. Είναι μια σημαντική συμφωνία, η οποία βασίζεται στις διατάξεις της ιστορικής συμφωνίας την οποία υπογράψαμε, της μεγάλης, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η συνεργασία μας θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών και της βαλκανικής χερσονήσου» ανέφερε η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

 

Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. «Μετά την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε σήμερα μία ακόμα ιστορική συμφωνία, το άνοιγμα μίας νέας συνοριακής διόδου στην περιοχή των Πρεσπών, που έχει μεγάλη συμβολική αλλά και πρακτική σημασία γιατί θα βοηθήσει την ανάπτυξη αυτής της περιοχής και από τις δύο πλευρές των συνόρων» ανέφερε ο Ν. Ντιμιτρόφ.

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε ακόμη στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, στην επίσκεψή της αυτή στα Σκόπια συνοδευόταν  από τους βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχε, επίσης και ο Γ.Γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Παναγιώτης Παυλόπουλος και άλλα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Anagnostopoulou-Dimitrov-ypografh

                                               Σία  Αναγνωστοπούλου

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών

Βασιλίσσης Σοφίας 1, Αθήνα

Τηλ: 2103684527, 4502

email: [email protected]

[email protected]

/ Βουλευτές Αχαΐας