Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αιγίου.

μαρκου αναγνωστοπουλου

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου  επισκέφθηκαν, εχθές Τετάρτη 29/4,  το Νοσοκομείο Αιγίου όπου συναντήθηκαν με τον νέο Διοικητή, κ. Θανάση Γεωργάκη αλλά και με αντιπροσωπεία των 27 εργαζομένων  σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση οι οποίοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, αφού μας εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το εργασιακό τους μέλλον, μας ενημέρωσαν για τις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας αλλά και για την συσσώρευση οφειλόμενων ρεπό και αδειών, που έως ώρας δεν γνωρίζουν πως θα εξυπηρετηθούν μιας και το υπόλοιπο διάστημα που τους απομένει είναι  αρκετά σύντομο.

Εν συνεχεία, στη συνάντηση με τον κ. Γεωργάκη έγινε μια εκτεταμένη επισκόπηση της κατάστασης.  Διαπιστώθηκε ότι η κρίση της πανδημίας του COVID-19 δεν έπληξε ιδιαίτερα την περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας παρά  τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για την αντιμετώπιση της, λόγω της υποστελέχωσης και της ανάγκης για περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις του νοσοκομείου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιόλογη λειτουργία των βασικών κλινικών του νοσοκομείου παρά τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.   Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού αλλά και η ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των 27 εργαζομένων που λήγουν στις 30/6.

Δεδομένης της ανάγκης για ενίσχυση της δημόσιας υγείας καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου του Αιγίου να ανανεώσει τις συμβάσεις αυτών των 27 εργαζόμενων. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολούμενων σε θέσεις νευραλγικές για τη δημόσια υγεία.

/ Βουλευτές Αχαΐας