Ενημέρωση από εκπροσώπους ξεναγών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας

βουλευτες

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου, μαζί με συνεργάτες του και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου συναντήθηκαν, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, με  εκπροσώπους-μέλη  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας διπλωματούχων Ξεναγών στην Αχαΐα, κ. Γιαννόπουλο Αρίστο και την κα Αναστασοπούλου Μελίνα, με θέμα την ενημέρωση των Βουλευτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξεναγών εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid– 19.

Είναι γνωστό ότι εντός του 2020 έγιναν ελάχιστες έως μηδαμινές περιηγητικές δραστηριότητες, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι παρέμειναν κλειστοί όπως και τα μουσεία. Κλειστά όμως παρέμειναν και τα σχολεία που κάνουν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις. Αλλά και τους λίγους μήνες που άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα υπήρξαν τόσο αυστηρά ώστε ελάχιστοι από τους ξεναγούς μπόρεσαν να εργαστούν.

Αναμφισβήτητα, λοιπόν, ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί σχεδόν καθολικά από την εφαρμογή των λοκ ντάουν είναι ο κλάδος των ξεναγών. Εκ των πραγμάτων οι Έλληνες ξεναγοί αυτή τη στιγμή είναι ΟΛΟΙ άνεργοι, ενώ η βοήθεια που έλαβαν από την κυβέρνηση για το διάστημα που το επάγγελμά παρέμεινε κλειστό υπήρξε πενιχρή.

Έτσι και ο κλάδος των ξεναγών έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των έντονα αδικημένων επαγγελμάτων, αφού η Κυβέρνηση έχει αφήσει τους περίπου 2.500 χιλιάδες ξεναγούς στην τύχη τους, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

/ Βουλευτές Αχαΐας