Ελάχιστη η κάλυψη των αναγκών σε φιλολόγους ειδικής αγωγής ελλείψει πιστώσεων.

βουλευτες

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα  Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου 24 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά και γονείς από τις μεγάλες ελλείψεις φιλολόγων ΕΑΕ (ΠΕ 02.05) σε ολόκληρη τη χώρα.

Με την αδιαφορία που δείχνει το Υπουργείο Παιδείας τα παιδιά στερούνται της εξειδικευμένης διδασκαλίας και παιδαγωγικής προσέγγισης που απαιτείται στα φιλολογικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος τόσο στη σχολική επίδοσή τους όσο και στην ψυχολογία τους, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος ένταξης αντιμετωπίζουν δυσκολία να συμβαδίσουν με τους ρυθμούς του τμήματος γενικής παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αφουγκραστεί τα άγχη και την εύλογη αγωνία των γονέων, των παιδιών και των φιλολόγων τους, προβαίνοντας στη στελέχωση των υπαρχόντων αλλά και των νεοσύστατων Τμημάτων Ένταξης, αλλά και στην πλήρη κάλυψη των αναγκών σε Παράλληλη Στήριξη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς την κ. Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Ελάχιστη η κάλυψη των αναγκών σε φιλολόγους ειδικής αγωγής ελλείψει πιστώσεων».

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων ΕΑΕ, με την οποία χαρακτηρίζεται ως αδιανόητο να απέχουμε μόλις ένα μήνα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και να υπάρχουν παιδιά τα οποία ακόμη δεν έχουν λάβει τη στήριξη που δικαιούνται σύμφωνα με τις αντίστοιχες γνωματεύσεις των Κέντρων Διεπιστημονικής, Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ).

Με την επιστολή της, η Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ καταθέτει κρίσιμα στατιστικά δεδομένα. Σημειώνει δε ότι οι ανάγκες σε προσλήψεις φιλολόγων ΕΑΕ υπερβαίνουν τις 440 και ότι πρέπει κάποια στιγμή να καταστεί σαφές ότι πίσω από αυτές τις ανάγκες βρίσκονται περισσότερα από 440 ΠΑΙΔΙΑ, τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε μια ισότιμη εκπαίδευση.

Επισυνάπτεται η σχετική καταγγελία της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων ΕΑΕ.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της καταγγελίας, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 5.12.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Αλεξιάδης Τρύφων

Αμανατίδης Ιωάννης

Βέττα Καλλιόπη

Δρίτσας Θεόδωρος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Μανόλης

Κασιμάτη Νίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μπαλάφας Γιάννης

Μπουρνούς Ιωάννης

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Πούλου Παναγιού

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

/ Βουλευτές Αχαΐας