Εδέησε η άφαντη επί μέρες Υπουργός Πολιτισμού να απαντήσει αναλυτικά στις ερωτήσεις μας που αφορούν τη δημόσια υγεία και την υγεία των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ

ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Σήμερα 14.9.2020 και ώρα περίπου 20:15, εδέησε η άφαντη επί μέρες Υπουργός Πολιτισμού να απαντήσει αναλυτικά στις ερωτήσεις μας που αφορούν τη δημόσια υγεία και την υγεία των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ. Προφανώς η κ. Υπουργός είτε δεν είχε ενημερωθεί, είτε αδιαφόρησε για τις ερωτήσεις που της απευθύναμε δημοσίως, ήδη από τν πρώτη στιγμή της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος (Σία Αναγνωστοπούλου 10.9), στη συνέχεια με το δεύτερο κρούσμα (Πάνος Σκουρολιάκος 13.9) και τέλος για το τρίτο κρούσμα (14.9).

Απευθύναμε ερωτήματα, όχι για να «αδράξουμε την ευκαιρία» -όπως με περισσή αλαζονεία καταγγέλλει η κ. Υπουργός- αλλά στο πλαίσιο των καθηκόντων που επιβάλλει η κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία για ενημέρωση. Στις απανωτές ερωτήσεις, το κατά τα άλλα λαλίστατο γραφείο τύπου της Υπουργού, τήρησε σιγήν ιχθύος.

Επειδή το θέμα αφορά τη δημόσια υγεία, πρόθεσή μας δεν ήταν να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο αλλά να πιέσουμε την Υπουργό να ενημερώσει, ως οφείλει, τους εργαζόμενους, τους πολίτες που συναλλάσσονται με το υπουργείο και βεβαίως τα πολιτικά κόμματα. Μετά την Τρίτη ερώτησή μας που αφορά το τρίτο κρούσμα, αποφάσισε η κ. Υπουργός να μας απαντήσει με πολιτικό θράσος και πολιτική αλαζονεία.

Στις Μυκήνες διαστρέβλωσε την πραγματικότητα.

Στη δημόσια υγεία αποσιώπησε την πραγματικότητα.

/ Βουλευτές Αχαΐας