Δηλωση του Τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με απάντηση του ΥΠΠΟΑ στην καταγγελία-διαμαρτυρία που είχαν κάνει η Τομεάρχης Σια Αναγνωστοπούλου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Πάνος Σκουρολιάκος για το σφράγισμα του θεάτρου “Εμπρός”.

αναγνωστοπουλου

Στην επίσημη απάντηση του το ΥΠΠΟΑ, για την καταγγελία που καταθέσαμε ως επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποποιείται όλων των ευθυνών του. Δηλώνει πώς ούτε γνώριζε, ούτε συμμετείχε στο σφράγισμα του θεάτρου Εμπρός, και πως για όλα φταίει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!
Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού για μια ακόμη φορά μετακυλίει με ευκολία τις ευθύνες της σε άλλους, ενώ εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τις υπηρεσίες του Υπουργείου του οποίου προΐσταται. Αγνοεί, προφανώς, πως λάθη και παραλείψεις των υπηρεσιακών οργάνων βαραίνουν την ίδια.

Άραγε η Υπουργός Πολιτισμού δεν ενημερώθηκε ότι στην αρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που μετέβη στο σημείο την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης – κατόπιν υπόδειξης των γειτόνων!- δεν επετράπη να προσεγγίσει τον χώρο του Θεάτρου Εμπρός, παρότι δηλώθηκαν τα στοιχεία της και η ιδιότητά της; Ποιες ήταν οι δικές της ενέργειες όταν πληροφορήθηκε την εν εξελίξει επιχείρηση της Αστυνομίας; Όφειλε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Δήμο Αθηναίων και κάθε αρμόδια αρχή, αλλά προφανώς δεν το έπραξε. Όπως και δεν φρόντισε να στείλει μεγαλύτερο κλιμάκιο για διενέργεια αυτοψίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Το Θέατρο Εμπρός δεν σφραγίστηκε λόγω της επιτελικής ασυνεννοησίας των Υπουργών Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη. Το Θέατρο Εμπρός και κάθε χώρος που λειτουργεί ως ένας ελεύθερα αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού, ανοιχτός σε εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενοχλεί. Γι’ αυτό και αυτή η κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να φιμώσει και να χτίσει συμβολικά και κυριολεκτικά, όλες τις εισόδους πρόσβασης στο πολιτισμικό κεφάλαιο που εμπεριέχει. Δεν έχει σημασία ποιος δίνει την εντολή, σημασία έχει η συνέργεια στο πολιτιστικό έγκλημα.
Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Πάνος Σκουρολιάκος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

/ Βουλευτές Αχαΐας