Δελτίο τύπου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχετικά με την ανάγκη στήριξης του Δήμου Δυτικής Αχαιας.

μαρκου αναγνωστοπουλου

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ήδη από τα τέλη Μαρτίου με κοινοβουλευτική ερώτησηπρος τον Υπουργό Εσωτερικών είχαμε τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων όπου υπάρχουν ευάλωτες ομάδες (Ρομά, πρόσφυγες-μετανάστες κλπ). Κάναμε ειδική αναφορά στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με μεγάλο αριθμό Ρομά (Αχαγιά-Σαγαίικα). Ένα μήνα μετά δεν έχουμε καμία απάντηση .

Από την άλλη μεριά ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας έχει απευθυνθεί επανειλημμένως στα αρμόδια υπουργεία και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επιστολές του, ζητώντας περαιτέρω οικονομική ενίσχυση αλλά και τη συμβολή τους προκειμένου να εξασφαλίσει: α) τα μέσα επιβίωσης (διατροφή), ειδικά των Ρομά των Σαγαίικων, β)την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας καθώς επίσης και δειγματοληπτικούς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ κυρίως στους καταυλισμούς Ρομά. Επίσης ένα θέμα το οποίο παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα αφορά την προστασία των εργατών γης.

Ο ΔήμοςΔυτικής Αχαΐαςέχει ήδη κάνει πάρα πολλά για την υγειονομική ασφάλεια και των καταυλισμών Ρομά. Οι Ρομά έχουν συναινέσει στις υποδείξεις του Δήμου, αλλά προκειμένου να μείνουν σε περιορισμό χρειάζονται μέτρα στήριξης.  Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει την στήριξη αυτών των πληθυσμών εν μέσω πανδημίας.

Για να μην έχουμε και στην περίπτωση της Δυτικής Αχαΐας φαινόμενα όπως αυτά στην Λάρισα ή το Κρανίδι, καλούμε την Περιφέρεια αλλά και την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις εκκλήσεις του Δημάρχου.

Πρέπει να συνειδητοποιήσει και η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση ότι για να εξασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία για όλους μας, πρέπει όλοι να αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι πολίτες.

/ Βουλευτές Αχαΐας