Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας σχετικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα.

βουλε

Συνάντηση με τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή της τράπεζας Πειραιώς κ. Κουτεντάκη και τον Γενικό Διευθυντή του δικτύου καταστημάτων κ. Πουλάκη, είχαν σήμερα οι βουλευτές Αχαΐας και ο δήμαρχος Καλαβρύτων. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής Κώστας Μάρκου και η συνεργάτιδα της βουλευτού Σίας Αναγνωστοπούλου.

Σε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, τέθηκαν οι προβληματισμοί και οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα, καθώς εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισαν ότι  μια τουριστική και αγροτική περιοχή όπως τα Καλάβρυτα, σε έναν τέτοιο ορεινό όγκο, με τον  αγροτικό και γαλακτοκομικό συνεταιρισμό, δεν μπορεί να μείνει χωρίς το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας αλλά και της κοινωνικής υπόστασής της. Σημείωσαν επίσης, την ιστορική σημασία της πόλης των Καλαβρύτων και το συμβολικό κόστος που θα είχε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσαν πως αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, όπως τέθηκαν από τους βουλευτές και τον Δήμαρχο της πόλης και ενημέρωσαν πως δεν θα προχωρήσουν σε καμία πρωτοβουλία, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μία καλή αρχή και ένα σημαντικό βήμα ώστε η τελική απόφαση της τράπεζας να ανταποκριθεί στις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της ιστορικής περιοχής των Καλαβρύτων.

/ Βουλευτές Αχαΐας