Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου σχετικά με δηλώσεις του κ.Γεραπετρίτη για τα ζητήματα των υποδομών στην Αχαΐα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Max .

βουλε

Θα προτείναμε στον κ. Γεραπετρίτη, όταν πρόκειται να αναφερθεί στα  ζητήματα υποδομών στην Αχαΐα, να φροντίζει να είναι διαβασμένος. Μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ Max σημείωσε πως «δημιουργούμε έργα που θα μείνουν στις επόμενος γενιές», αναφερόμενος στο τρένο και την Πατρών –Πύργου για την οποία ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ για κάκιστο σχεδιασμό.

Θυμίζουμε στον κ. Γεραπετρίτη πως, πρόσφατα –μόλις την προηγούμενη εβδομάδα- διέρρευσε η πληροφορία ότι απορρίφθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του έργου της υπογειοποίησης του τρένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μέχρι πρότινος μάλιστα, ο κ. Καραμανλής είχε αναγκαστεί από τα πράγματα ή τις περιστάσεις σπασμωδικά να καταλήξει σε ένα μεγάλο μέρος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που ο ίδιος κατήγγειλε στο παρελθόν και ανέτρεψε τον σχεδιασμό της. Μόλις χθες καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τον υπουργό Υποδομών να κατατεθεί η απαντητική επιστολή απόρριψης της πρότασης.

Θυμίζουμε επίσης στον κ. Γεραπετρίτη πως, η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί, είχε σταματήσει τις εργασίες στην Πατρών-Πύργου, που είχαν ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με στόχο να δώσει το έργο σε συγκεκριμένο ανάδοχο με αποτέλεσμα να αδρανήσουν τρία ολόκληρα χρόνια, ενώ το έργο θα έπρεπε να ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, οι χειρισμοί της ΝΔ σχετικά με το έργο, φεσώνουν τον ελληνικό λαό με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω πρωτοκλασάτων υπουργών της, προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με ψεύδη. Οι κυβερνήσεις μετρώνται με πράξεις και όχι λόγια. Η εγκληματική αδράνεια της ΝΔ στα έργα υποδομών κομβικής σημασίας στην Αχαΐα συνεχίζεται αμείωτα έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μόνο στην επικοινωνία ξέρει να παίρνει άριστα.

/ Βουλευτές Αχαΐας