Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, σχετικά με την αναλγησία της Κυβέρνησης και τη συνεχόμενη υποβάθμιση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

βουλε

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το μοναδικό παιδιατρικό Νοσοκομείο σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, σταμάτησε τις εφημερίες λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, καθώς είναι επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Η παντελής παραμέληση των αναγκών του Νοσοκομείου από την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και η εμμονή της Κυβέρνησης για τη διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές των μικρών παιδιών. Το Νοσοκομείο συνειδητά οδηγείται στην υποβάθμιση με προοπτική το κλείσιμό του.

Μόλις χθες η κ. Γκάγκα δεσμεύτηκε ότι θα προκηρυχτούν οι κενές  θέσεις παιδο-αναισθησιολόγων ώστε να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο αδιέξοδο. Η προκήρυξη αυτή όμως, έχει καθυστερήσει τουλάχιστον ένα χρόνο και ήδη το πρόβλημα έχει γίνει τεράστιο και δισεπίλυτο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ η ανάγκη ενίσχυσης του Καραμανδανείου με αναισθησιολόγους είναι επιτακτική, ο Αν. Διοικητής του ΠΓΝΠ, υλοποιώντας σχετική υπηρεσιακή οδηγία, εξέδωσε στις 25 Μαΐου 2022 εντολή μετακίνησης ενός εξειδικευμένου αναισθησιολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Γ. Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Με αυτή την ενέργεια, το Υπουργείο,  όχι μόνο απαξιώνει το ΠΓΝΠ αλλά δεν προσφέρει στο Καραμανδάνειο την αναγκαία βοήθεια σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ούτε την ύστατη στιγμή.

Αξίζει στον λαό της Δυτικής Ελλάδος τέτοια αδιαφορία; Αξίζει στην ελληνική κοινωνία τέτοια αναλγησία απέναντι στην υγεία των παιδιών μας; Η κοινωνία των Πατρών, της Αχαΐας αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη, δεν μπορούμε να χάσουμε αυτό το Νοσοκομείο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε το κλείσιμό του.

/ Βουλευτές Αχαΐας