Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σχετικά με την κατάργηση του ΚΠΑ2 Αγίου Ανδρέου Πατρών στην Ακτή Δυμαίων και την συγχώνευση του με το ΚΠΑ2 Πατρών στην Αγυιά.

βουλευτες

Την  κατάργηση της υπηρεσίας του ΚΠΑ2 Αγίου Ανδρέου Πατρών στην Ακτή Δυμαίων  και την συγχώνευση της με την υπηρεσία του ΚΠΑ2 Πατρών στην περιοχή του σταδίου της Παναχαϊκής αποφάσισε η Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις για την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό και οι διαδικασίες μεταστέγασης του σε άλλο κτίριο, με μια παράλογη απόφαση κλείνει μία υπηρεσία που εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό πολιτών. Έχει στα μητρώα της 16.000 εγγεγραμμένους ανέργους, οι οποίοι διαμένουν στους Δήμους Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου καθώς και στα Νότια προάστια του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με δηλώσεις  της  Διευθύντριας της Περιφερειακής Διοίκησης του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και τα ηλεκτρονικά  ραντεβού δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη οι πολίτες να προσέρχονται δια ζώσης παρά μόνο για ελάχιστες περιπτώσεις, συνεπώς η μετακίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1-2 μήνες, καθώς έχει δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Φυσικά, η αιτιολογία που προβλήθηκε από την πλευρά του ΟΑΕΔ, περί της δυνατότητας χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών κρίνεται -τουλάχιστον- ως ανεπαρκής, αφού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την λειτουργία φυσικού σημείου εξυπηρέτησης. Εκτός των άλλων, συμβάλει και στην αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού σε άλλα παραρτήματα του ΟΑΕΔ, εν προκειμένω, σε αυτό του ΚΠΑ2 Πατρών στην Αγυιά.

Με την κατάργηση του υποκαταστήματος στην Ακτή Δυμαίων , το κτίριο του ΚΠΑ2 Πατρών στην Αγυιά καλείται να απασχολήσει μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων χωρίς να διαθέτει την κατάλληλη κτιριακή υποδομή. Επιπλέον, εκτός από την αύξηση του όγκου εργασίας, θα αυξηθεί και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των ανέργων, αφού πλέον, θα πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην περιοχή της Αγυιάς προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους,

 

/ Βουλευτές Αχαΐας