Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, σχετικά με την κινητοποίηση και τις εύλογες διεκδικήσεις του ΣΚΕΑΝΑ.

βουλευτες

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) θα προχωρήσει σήμερα σε συνέντευξη τύπου με θέμα: «Το Ρεύμα Σκοτώνει» , την οποία θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κλάδος της εστίασης είναι ο πλέον πληττόμενος από την πανδημία, ενώ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης τα τελευταία δύο χρόνια ήταν από ελλιπέστατα έως ανύπαρκτα. Ιδίως τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν για μεγάλο διάστημα κλειστά ή υπολειτουργούσαν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οριακά στο μεταίχμιο της επιβίωσής τους. Τώρα, έρχεται και το τεράστιο κύμα ακρίβειας να τους αποτελειώσει αφού οι  επιβαρύνσεις από τις ανατιμήσεις σε όλα τα είδη αλλά και φυσικά στην ενέργεια είναι τεράστιες και μη διαχειρίσιμες από τους επαγγελματίες.

Η Πάτρα –και η Αχαΐα εν γένει- είναι μία πόλη που η  οικονομία της στηρίζεται κατ’ εξοχήν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι τοπικοί έμποροι έχουν παλέψει πολύ για να σταθούν στα πόδια τους, έπειτα από μία δεκαετή κρίση.

Φέτος μάλιστα, για 3η συνεχόμενη χρονιά, δεν θα πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι –αφού αυτό επιβάλλει η πορεία της πανδημίας- με ό,τι  αυτό συνεπάγεται για την  φθίνουσα πορεία της τοπικής οικονομίας. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας και με την κυβέρνηση να «σφυράει αδιάφορα», δίνουν τη χαριστική βολή στους καταστηματάρχες και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με την κινητοποίησή τους  οι επαγγελματίες της Πάτρας διεκδικούν τα αυτονόητα: Μέτρα στήριξης της οικονομίας της πόλης τους που έχει δώσει και αυτή τον αγώνα για την πανδημία στην πρώτη γραμμή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκονται στο πλευρό τους, στηρίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν με κάθε δυνατό μέσο την οικονομική ενίσχυσή τους από μία αδιάφορη, εκτός τόπου και χρόνου κυβέρνηση που αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των πολιτών, αφού «το μάτι της δεν τους πιάνει».

/ Βουλευτές Αχαΐας