Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, σχετικά με συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ , τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας αλλά και με το υγειονομικό προσωπικό. .

βουλευτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

1 Σεπτεμβρίου 2021

 

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,Κώστας Μάρκου, η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, ο συντονιστής Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γρηγόρης Μαρκέτος και μέλη του κόμματος εργαζόμενοι στο ΠΓΝΠ, συναντήθηκαν σήμερα με το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ και τον Πρόεδρο του κ. Ευαγγελάτο, τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας, Δημήτρη Μπάκο, αλλά και με το υγειονομικό προσωπικό. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του υγειονομικού προσωπικού και τους στήριξαν  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η αυταρχική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το θέμα του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, απειλεί με απολύσεις και αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Χωρίς ντροπή προσπαθεί να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να δημιουργήσει ένα υβριδικό σύστημα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, το γνωστό Σ.Δ.Ι.Τ. με το κέντρο βάρους να βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα.Με την δικαιολογία του μη εμβολιασμού ενός μικρού ποσοστού υγειονομικών, προσπαθεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας. Άραγε πως οι ήρωες του χτες, που χειροκροτούσαμε, ξεπέφτουν τόσο γρήγορα;;

Η αναστολή των κανονικών αδειών όλων των υγειονομικών δημιουργεί αρνητικό κλίμα και προδιαθέτει για μειωμένη απόδοση. Στην ενίσχυση αυτού του κλίματος προχώρησε και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης, καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πατρών, για τις καταλήψεις εργαζομένων ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων . Η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες της στους πολίτες. Τα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις πολυπληθείς σχολικές αίθουσες είναι ανύπαρκτα.

Καλούμε τους πολίτες να στρέψουν την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, σε μαζικές διεκδικήσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ.Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό για το συλλογικό καλό, αλλά λέμε ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με συνοδεία τιμωρητικών μέτρων, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.Το εμβόλιο είναι πηγή ζωής, αλλά δε μπορεί παρά ο εμβολιασμός να αποτελεί για τον καθένα και τη καθεμιά απόφαση ελεύθερης βούλησης.Να δοθεί χρόνος για ουσιαστική ενημέρωση της αναγκαιότητας και της ασφάλειας των εμβολίων. Η επιβολή κατασταλτικών μέτρων αυταρχικού χαρακτήρα είναι αντίθετη με τις αξίες της Αριστεράς της Ανανέωσης, της Αριστεράς της Αλληλεγγύης, της Ριζοσπαστικής Προοδευτικής Αριστεράς.

/ Βουλευτές Αχαΐας