Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σχετικά με την απόφαση της δίκης για τη Χ.Α.

βουλε

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία το δικαστήριο επικύρωσε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και έκρινε όλους τους πρώην βουλευτές της ενόχους, είναι πραγματικά ιστορική.

Αποτελεί έναν αληθινό φόρο τιμής στον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τους Αιγύπτιους αλλιεργάτες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά επεκτείνεται και σε όλους όσοι γνώρισαν το πρόσωπο του Φασισμού, δηλαδή τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, τους αδύναμους, τους φοβισμένους, τις γυναίκες, τα ΛΟΑΤ άτομα και γενικά τους «άλλους» και τους «διαφορετικούς».

Αποτελεί ταυτόχρονα όμως και μια υπενθύμιση ότι έχουμε υποχρέωση να πολεμάμε τον φασισμό όπου φυτρώνει, διότι η ποινική καταδίκη δεν φτάνει από μόνη της να ξεριζώσει τους άξονες που τρέφουν το αυγό του φιδιού.

Η κραυγή της μάνας στο άκουσμα της απόφασης και η εκκωφαντική σιωπή του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν μετά την ανακοίνωσή της, πρέπει να αποτελέσουν συνείδηση σε όλους μας ότι οφείλουμε να είμαστε με τον κόσμο των μελισσών και  να αντιμαχόμαστε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τις απανταχού αγέλες των λύκων.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα στη λήθη.

/ Βουλευτές Αχαΐας