Δελτίο τύπου των βουλευτών Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου για τη μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Αιγίου στην Πάτρα.

βουλε

Με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ολοκληρώθηκε ένα εδώ και καιρό προμελετημένο έγκλημα. Η κυβέρνηση αγνοώντας το πάνδημο «όχι» της τοπικής κοινωνίας  του Αιγίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας,  προχωρά στη μεταφορά της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Αιγίου  στην Πάτρα.

Ένα τμήμα με πολύ καλές υποδομές, με δυναμική φοιτητική παρουσία, σε αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία μεταφέρεται από το Αίγιο επιβαρύνοντας την πόλη με ένα ακόμα πρόβλημα που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό.

Φυσικά και δεν μας εκπλήσσει αυτή η τιμωρητική συμπεριφορά του Υπουργείου και της κ. Κεραμέως προσωπικά. Το έχουμε ήδη δει στην αυταρχική απόφαση της Υπουργού να καταργήσει τη νεοϊδρυθείσα Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς καμία διαβούλευση με το Πανεπιστήμιο και τους φορείς της περιοχής. Το βλέπουμε επίσης αυτές τις μέρες στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, που εξετάζει το νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις σημερινές δυσμενείς εξελίξεις στο Αίγιο. Άραγε οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επικροτούν αυτοί την απόφαση; Αυτή τη φορά οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση, οφείλουν να σταθούν έστω και την ύστατη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων και να πάψουν να κωφεύουν και να σιωπούν απέναντι στο μείζον αυτό ζήτημα για την πόλη του Αιγίου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με τις τοπικές αρχές του Αιγίου θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο να παλεύουμε, ώστε να αποτραπεί αυτή η άδικη απόφαση για το Αίγιο.

/ Βουλευτές Αχαΐας