Δελτίο τύπου της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τον κόσμο του Πολιτισμού που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

αναγνωστοπουλου

Η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου με κοινοβουλευτική της αναφορά καταθέτει στην Βουλή την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζόμενων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην οποία καταγγέλλεται η παρελκυστική πρακτική του Υπ. Οικονομικών ως προς την κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για πάνω από ένα χρόνο.

Όλα αυτά, μάλιστα, συμβαίνουν ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί σοβαρές μειώσεις στους μισθούς τους και έχουν προσαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση  – υιοθετώντας τις προτάσεις του Υπουργείου -ώστε να ανταποκριθούν από την πλευρά τους σε μια ευκολότερη και πιο γρήγορη ενσωμάτωση της Συλλογικής Σύμβασης, προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση επικύρωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

/ Βουλευτές Αχαΐας