Δελτίο τύπου της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με αναφορά που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού με θέμα την Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

αναγνωστοπουλου

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε χθες η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την από 2.11.2021 επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), μέσω της οποίας ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς συνάντηση προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα του κλάδου και να εξευρεθούν λύσεις άμεσα.

 

Στην εν λόγω επιστολή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος αναφέρεται στις εκατοντάδες καταγγελίες που λαμβάνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και η Ομοσπονδία, για απόρριψη των αιτήσεων για το εποχικό επίδομα, επειδή τα ένσημα που βάζει το Υπουργείο Εργασίας στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού έχουν λάθος κωδικούς. Εν πολλοίς, εργαζόμενοι στον Πολιτισμό καταγράφονται με κωδικούς ολότελα διαφορετικούς από αυτούς με τους οποίους απογράφησαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών του Υπουργείου Εργασίας.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς την αυτόματη έγκριση του εποχικού επιδόματος σε όσους έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού, ανεξάρτητα από τον κωδικό ενσήμων. Ο κλάδος, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ,ακόμα και στην καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο,που δυστυχώς τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν καταφέρει να λύσουν παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους προς τον κόσμο του Πολιτισμού.

/ Βουλευτές Αχαΐας