Δελτίο τύπου σχετικά με την συνάντηση του Κ.Μάρκου και συνεργατών, των βουλευτών Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ ,κ.Γ.Ρήγα

Μαρκου

Εν όψει των θεμάτων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα σε σχέση με τα αστικά ΚΤΕΛ Πάτρας, ο Κώστας Μάρκου συνεπικουρούμενος από συνεργάτες του ίδιου και της Σίας Αναγνωστοπούλου επισκέφτηκε τον πρόεδρο αυτών κ. Γιάννη Ρήγα. Αρχικά, του τέθηκαν υπόψη οι βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Αφενός η κυβέρνηση με τη στάση της μετά το lockdown υπονόμευσε το τείχος ανάσχεσης απέναντι στην πανδημία με αντιφατικά και καθυστερημένα μέτρα, εμμένοντας στην διατήρηση του συνωστισμού στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθιστώντας την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναποτελεσματική. Αφετέρου, την δημιουργία κλίματος δυσπιστίας στους πολίτες λόγω ακριβώς της αντιφατικότητας που εκπέμπουν, η οποία όπως είναι λογικό δημιουργεί σύγχυση σε αυτούς ως προς την συμπεριφορά που προσήκει να τηρηθεί. Στην συνέχεια, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε υπόψη του δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει από πηγές πληροφόρησης του ίδιου, αλλά και μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Πρώτον, την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, ότι το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας παραχώρησε λεωφορεία και ενδεχομένως οδηγούς για της ανάγκες του λεκανοπεδίου της Αττικής, άρα κατ’ επέκταση ότι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια και δεύτερον, καταγγελίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψή του σχετικά με ένα κλίμα φοβίας επερχόμενων απολύσεων που διατρέχει τους εργαζομένους του.

Ο κ. Ρήγας ακολούθως, αφού εκδήλωσε την ευχάριστη εντύπωση που του δημιούργησε το γεγονός της συνάντησης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την άριστη συνεργασία που είχε με τον πρώην Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη απάντησε συγκεκριμένα στους ανωτέρω προβληματισμούς. Ειδικότερα, διέλυσε κάθε εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον αριθμό των λεωφορείων και την συχνότητα των δρομολογίων, απαντώντας ότι προς ώρας στα λεωφορεία της Πάτρας – που έχουν παραμείνει στον ίδιο αριθμό – δεν έχει δημιουργηθεί καμία υπόνοια συνωστισμού στο εσωτερικό τους, ενώ σιγά σιγά αποκαθίσταται η συνήθης ροή τους, όπως αυτή υπήρχε πριν ενσκήψει η πανδημία στην χώρα. Περαιτέρω, καθησύχασε τους παριστάμενους αναφορικά με το κλίμα φοβίας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει, αλλά ούτε και θα υπάρξει κάποια απόλυση ή έστω σκέψεις για απολύσεις στο μέλλον.

Τα αστικά ΚΤΕΛ Αχαΐας Α.Ε. ως γνωστόν είναι ιδιωτική εταιρεία. Αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η όποια ανάμειξη του ιδιωτικού παράγοντα σε δημόσια αγαθά, όπως οι μεταφορές και η υγεία, θα πρέπει να γίνεται με αυστηρούς κανόνες και με σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα και την συνταγματική κατοχύρωση αυτών των αγαθών. Προτεραιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να τίθεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην στάθμιση του παράγοντα του κέρδους με αυτόν της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.

 

/ Βουλευτές Αχαΐας