Δελτίου Τύπου του Καθηγητή και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κώστα Μάρκου , που αφορά την μη εμφάνιση στην Ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επίσημης Τεχνικής Έκθεσης για το σεισμό στη Σάμο.

Μαρκου

                                                                                         ΠΑΤΡΑ 1/11/2020

 

 

Δυστυχώς, δεύτερο 24ωρο μετά το σεισμό της Σάμου, η ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δεν εμφανίζει καμία επίσημη Τεχνική Έκθεση για το σεισμό, όπως είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την έγκυρη πληροφόρηση του πληθυσμού.   Εμφανίζεται μόνο ένας υπολογισμός ρουτίνας του επικέντρου και μεγέθους, όπως για άλλα πολύ λιγότερο σημαντικά σεισμικά γεγονότα.

Αντίθετα, η αρμόδια Τουρκική Υπηρεσία AFAD σε δύο ώρες είχε δημοσιεύσει εμπεριστατωμένη και πλήρη προκαταρκτική Έκθεση του Σεισμού.

Πληρέστερη Έκθεση δημοσίευσε ταχύτατα η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και διάφορα άλλα κέντρα.

Δυστυχώς, το Αστεροσκοπείο, παρά τον πακτωλό των χρημάτων που έχει λάβει, δεν έχει κάνει τίποτα και ίσως να μην κάνει, απλά θα πιέσει για έξτρα «ερευνητικά έργα»….

Υπό αυτές τις συνθήκες διερωτάται κανείς αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Τα περισσότερα μέλη του ασχολούνται μόνο με τα κανάλια, με προεξάρχοντα τον Δ/τη του, ο οποίος χρησιμοποιεί το σεισμό και για πολιτική προπαγάνδα.

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Θλιβερά φαινόμενα σε τέτοια κρίσιμη κατάσταση

/ Βουλευτές Αχαΐας