Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου για την απώλεια του Αλέξανδρου Ίσαρη.

αναγνωστοπουλου

Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος,  μια ‘’εμπύρετη’’ προσωπικότητα  της διανόησης, της συγγραφής, της ποίησης, της ζωγραφικής, της μετάφρασης, της γραφιστικής, ο Αλέξανδρος  Ίσαρης έφυγε από τη ζωή, σε μια μέρα ακρωτηριασμένη από τη βαρβαρότητα του πολέμου. Ίσως αυτή η χρονική τυχαιότητα της απώλειας του, να σηματοδοτεί παράδοξα το τέλος μιας εποχής που ακόμα είχαμε την τύχη να περνούν από δίπλα μας, στους δρόμους της πόλης,  άνθρωποι -πληθυντικοί αριθμοί.

Άνθρωπος -πληθυντικός αριθμός  ήταν και ο Αλέξανδρος Ίσαρης . Από την εξπρεσιονιστική ανατομία των σωμάτων στη ζωγραφική του, μέχρι τις λατρευτικές μεταφράσεις του στον Ρίλκε,  στον Μούζιλ, στον Μπύχνερ, στον Πέτερ Χάντκε, στον Τόμας Μπέρνχαρντ  και τα βραβευμένα δικά του πονήματα, διέσχισε με μια εκπληκτική λεπτότητα σχεδόν όλους  τους χώρους της τέχνης.

Σε αποχαιρετούμε αγναντεύοντας με το βλέμμα την Τήνο, που θα είναι ο τελευταίος τόπος  που διάλεξες να κατοικήσεις και ίσως να απαντήσουμε κάποια φορά, αντί για σένα, στην ερώτηση των ανθρώπων εκεί,  ‘‘Εσείς δεν είστε που αγοράσατε έναν τάφο στον Πύργο;’’»

/ Βουλευτές Αχαΐας