Για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και τη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ.

συριζα αχαιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Πατρέων και η παράταξη του αδυνατούν να ανταποκριθούν στα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Μετά από 40 χρόνια αγώνες και διαχρονική κοροϊδία υπάρχει απόφαση της Κυβέρνησης (που όσο και αν ενοχλεί κάποιους είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) να αποδοθεί το θαλάσσιο μέτωπο στους κατοίκους της πόλης και αντί η δημοτική αρχή να πρωτοστατήσει και να συνεργασθεί με την κυβέρνηση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η διαδικασία της οριστικής παραχώρησης αλλά και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, συνεχίζει να παίζει μικροκομματικά παιχνίδια εντυπώσεων.

Τόσο ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε δημόσια δήλωση του όσο και ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας από το βήμα της Βουλής δηλώνουν πως “το λιμάνι της Πάτρας δεν ιδιωτικοποιείται, αλλά είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης στον Πατραϊκό λαό, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΠΘ”, προκαλεί απορία το ποιο ακριβώς συμφέρον εξυπηρετεί η στάση της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης, όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων στην ΔΕΥΑΠ αλλά και την μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολικών κτηρίων, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ειδικότερα οι διατάξεις του «παράλληλου προγράμματος» ήταν αυτές που απελευθέρωσαν τις προσλήψεις σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή και πάλι δεν δείχνει διατεθειμένη να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία αυτά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των υπηρεσιών σε προσωπικό.